fredag 24 mars 2023

Söker nytt hem

Lovis söker ett eget hem. 

Lovis är en mindre tik som är född i Juli 2021. Hon är uppfödd av mig och har hela tiden bott här på kenneln. På grund av flera unga hundar hemma får Lovis inte den tid och uppmärksamhet hon förtjänar. Hon skulle säkert uppskatta att få prova på tex whippetrace eller någon annan aktivitet. Lovis är van att bo i en större flock med både äldre och yngre hundar. Hon har en tydlig av och på knapp dvs mycket aktiv utomhus, men har inga problem att ta det lugnt inomhus. Lovis har en relativt stark jaktinstinkt och kan inte gå lös varsomhelst. Hon är inte van vid katt och ska bo i ett kattfritt hem. Lovis går fint i koppel, är van att åka bil och snäll i all hantering såsom kloklippning mm. Självklart rumsren och har gått att lämna (med hundsällskap) ett par timmar. Jag ser helst att Lovis nya hem finns i närheten av Skåne. 

Nike söker ett eget hem

Nike är född i Juli 2022. Hon är uppfödd av mig och har hela tiden bott här på kenneln. Nike är reserverad av sig och behöver tid att lära känna nya personer och miljöer. Av den anledningen ska hon bo i ett lugnt hem där det inte händer för mycket. Människor som hon har lärt känna älskar hon över allt annat. Nike är uppväxt i en större flock med både äldre och yngre hundar. Hon har ett bra ”hundspråk” men har inget behov av att lära känna och umgås med okända hundar. Det är viktigt att Nikes nya hem har förståelse och acceptans för hennes personlighet. Nike ska tex inte bo i stadsmiljö eller en livlig barnfamilj. Nike har en låg aktivitetsnivå och skulle säkert fungera hos en äldre eller mindre aktiv person. Nike accepterar bilåkning men blir lätt åksjuk. Hon går fint i koppel och är snäll i all hantering såsom kloklippning etc. Nike är rumsren, men har svårt att göra ifrån sig på promenader i koppel varför en egen tomt är att föredra. Jag ser helst att Nikes nya hem finns i närheten av Skåne. 

Lovis och Nike ska inte bo i samma hem. Detta pga deras helt olika behov av aktivering etc. Pris diskuteras men varken Lovis eller Nike är gratis.