Köpa valp

Vi föder upp whippet i liten skala i lugn hemmamiljö. Vi är måna om att våra valpar får livslånga, kärleksfulla och trygga hem. Vi vill att ditt/ert valpköp ska vara väl genomtänkt då en Whippet oftast lever 10-15 år. Första kontakt sker lämpligen via mail där du/ni dels berättar lite om er själva och eventuell tidigare hundvana och/eller erfarenhet av rasen whippet. Dels hur ett liv skulle se ut hos just er gällade boende och arbetssituation. Nästa steg blir att få komma på besök och om allt känns bra för båda parter går vi vidare med bokning av aktuell valp.

Alla valpar säljs i första hand till sällskap, men alla hundar mår bra av någon form av aktivering. Det finns massor att välja på tex utställning, nose work, rallylydnad eller någon av "springgrenarna" lure coursing, whippetrace och rundbana. Att tävla är inget måste. Vi hjälper mer än gärna till med hur man kommer igång med någon aktivitet. Vill du veta mer om rasen kan du dels läsa mer här på sidan "Om whippet", men även på Svenska Whippetklubbens sida 

Våra valpar lever sina första veckor i sovrummet tillsammans med tiken. Miljön hålls lugn och stressfri och inte ens familjens egna hundar har tillträde till detta rum den första tiden. Efter några veckor flyttar valparna ner i köket. Nu börjar den viktiga socialiseringsfasen. Valparna får upptäcka olika sorters leksaker, de får träffa våra andra vuxna hundar, träffa besökare både barn och vuxna samt vid lämpligt väder vara utomhus. De tränas även i att åka bil kortare sträckor.

Valparna får under sin uppväxt mestadels torrfoder, men de får även mindre smakprov av tex färskfoder/kött, en skvätt filmjölk eller gnaga på en bit morot. Det är vår rekommendation att man fortsätter med det foder vi skickar med valpen i minst några månader innan man eventuellt byter. Detta för att flytt med ny miljö med allt vad det innebär är mycket nog för en liten valp och ett foderbyte kan innebära problem med magen och även försvåra rumsrenhetsträningen.  

Våra valpar uppfyller både Svenska Kennelklubbens och Svenska Whippetklubben krav för valphänvisning gällande tiken/hanens ålder, hälsa, inavelsgrad, meritering (utställning)

Alla våra valpar säljs med SKK köpeavtal och stamtavla. De är vid leverans veterinärbesiktigade, avmaskade, vaccinerade och chipmärkta. De är även dolda fel försäkrade i tre år. Ett års medlemskap i Svenska Whippetklubben ingår som valpgåva. Jag vill gärna följa "mina" valpar genom livet och hjälper till med det jag kan. Ingen fråga är för dum! Jag kan också ge tips på hur man kommer igång med aktiviteter som utställning, viltspår, lure coursing eller whippetrace

Vid leverans är valpen:
* Besiktigad (inom 7 dagar före leverans) med veterinärintyg i original
* Registrerad i Svenska kennelklubben (SKK)
* Chip/ID-märkt
* Avmaskad 3 ggr
* Vaccinerad
* Försäkrad i Sveland

 Vid leverans får du:
* Svenska kennelklubbens köpeavtal (skriftligt)
* Stamtavla
* Råd angående skötsel och utfodring
* 3 års Dolda Fel försäkring i Sveland
* Medlemskap i Svenska Whippetklubben i 1 år
* Valpkit för den första tiden (foder, koppelset)

OBS! All text och bilder på denna sida är copyrightskyddad enligt lag. All form av kopiering och användning utan tillåtelse kommer att anmälas. 

Tassimore As You Like It ”Victor” tävlar rundbana. 

Tassimore Much Ado About Nothing ”Aska” provar på rundbana. Båda kullsyskonen tränar på Cimbria banan. 
Fotograf Joanna Wiren

Tassimore The Illusionist ”Ilo” som har vunnit 2 CERT på Lure coursing. 

Tassimore Cioccolato ”Ice” som har fått flera fina placeringar och ett CERT på Lure Coursing under 2023. 

Tassimore Miss America ”Baffi” som har tagit CERT på Lure Coursing under sin första säsong 2023. 

Tassimore Geisha utställd officiellt med CK

Tassimore Lion utställd officiellt med CK och Bästa hane placerad.

Tassimore Noblesse ”Delhi” utställd officiellt med CK

Tassimore Angelique ”Lexi” tränar agility. 

Tassimore Intenzo ”Mizo” tränar Nose Work och har godkänt doftprov Eukalyptus

Tassimore Bridget Jones ”Alice” tränar Nose Work

Tassimore Nothing But Chaos Godkänt anlagsprov i viltspår.