lördag 10 september 2022

Projekthundar

Vi har fått den fantastiska möjligheten att ingå i ett friskvårdsprojekt. Jessica Wanegårdh vidareutbildar sig och Lyra och Hobbe är utvalda som projekthundar. Varje vecka får de behandling och nya övningar som jag sen utför/tränar på hemma. Idag var gång nr 2 och redan märktes små förbättringar ❤️ Lyra har problem fram pga sin skadade/amputerade tå. Hobbe är stel i bakdelen och har problem med sitt ena bakben. Så även om övningarna är lika tränar vi olika områden. I nuläget är det balansövningar och cavaletti. De får även massage.

Om någon är intresserad av behandlingar finns Jessica i Veberöd. Läs mer nedan. 

Jessica Wanegård  heter jag och studerar till Friskvårdkonsulent och fysioterapeut till hund på UPH education. Jag är diplomerad massageterapeut och erbjuder friskvårdskontroll och djupgående massagebehandlingar för hund! Några fördelar med massagen: 

Avslappnande 

Töjer muskelfibrerna till optimal längd 

Minskar stress och ångest

Forslar bort vätska och slaggprodukter ur vävnaden

Minskar muskelanspänningar 

Stimulerar blodcirkulationen 

Minskar smärta

Minskar skaderisken och felbelastningar 

Som ny kund hos mig börjar jag alltid med en friskvårdskontroll. Detta för att titta och känna igenom hunden efter avvikelser som krämpor/smärtor och stela partier. Efter det får hunden en individ anpassad massage behandling utefter dom fynden jag gjort samt hemgångs råd. 

Våra fyrbenta vänner är extremt duktiga på att dölja smärtor och krämpor. Därför är en sån här kontroll superbra att göra så att man kan hitta avvikelser i tid och börja behandla.

Priser:

Nykund: 350kr

Återbesök: 300kr

Boka tid / ställ frågor genom att skicka ett sms eller ring 0733621587